Despre ce predăm
Programele noastre

La cursurile Clasei de Canto & Orga participă atât copii, adolescenți cât și adulți. Vârsta ideală de începere a studierii instrumentului diferă în funcție de stadiul de dezvoltare emoțional, motrică și a puterii de concentrare a fiecărui copil. Elementele de bază necesare pentru a face muzică sunt considerate a fi auzul muzical (înnăscut sau dobandit) și simțul ritmic.

Activitatea în cadrul clasei se desfăşoară în principal pe baza programelor şi proiectelor elaborate de conducerea şcolii, în concordanţă cu programele culturale şi educative-formative stabilite de Consiliul Judeţean.

Clasa de sculptură a Școlii de Arte oferă cursanților posibilitatea asimilării și aprofundării practicilor fundamentale ale modelajului, desenului academic, compoziției sculpturale, cromatologiei, tehnicilor grafice, cioplitoriei, susținute de parcurgearea sistematică a platformelor teoretice definitorii ale gândirii și practicilor artistice specifice epocilor de importanță majoră ale istoriei artelor, din preistorie până în prezent.

,,La cursurile de actorie nu se învață doar despre actorie, profesorul ne învață despre încrederea în sine, despre arta de a ne educa emoțiile, despre cum să vorbești explicit și răspicat în public, despre interacționarea corectă în echipă, despre frumos și subtil, despre util și măreț!” Maria Gurău- absoleventă a clasei de Actorie.

Cantecul popular romanesc,zamislit chiar de insusi poporul care-si afirma identitatea este unul dintre pilonii de baza ale culturii,identitatii si autenticitatii nationale.Cantecul apare in constiinta pruncului in acelasi timp cu zambetul si vocea mamei,este absorbit impreuna cu laptele matern,de aceea cantecul popular este si va ramane una dintre cartile de vizita ale neamului nostru.

Dincolo de actul artistic, dansul înseamnă folosirea mișcării coregrafice drept modalitate de îmbunătățire atât a abilității de exprimare emoțională, cât și a puterii de interacțiune socială. Dansul pune împreună puterea mișcării și dezvoltarea personală, pentru că lecțiile de dans oferă oportunități unice pentru autoexprimare, comunicare și interacțiune.

La cursul de chitară aveți posibilitatea de a învăța: chitară clasică, chitară electrică, chitară acustică și chitară bas după notația muzicală, tabulaturi, acorduri și ritmuri cu degetele sau cu pana.
Vom lucra după metode de chitară clasică, metode de chitară electrică, metode de chitară bass, acorduri, tabulaturi și partituri realizate de subsemnatul.

,,Instrumentul muzical desăvârşit”, aşa consideră unii pianul. De o adaptabilitate şi expresivitate aparte, pianul este la el acasă în lumea muzicii clasice. Se remarcă pe scenele de concerte atât prin impetuozitate ca instrument solistic, cât şi prin discreţie, ca instrument de acompaniament.

Şcoala este dotată cu studio TV și echipament audio-video performant.

Rafinarea gustului estetic,capacitatea de apreciere şi nevoia de frumos sunt doar câteva cerinţe de mare folos pentru fiecare, în orice profesie.

Vioara este instrumentul supranumit „Regina instrumentelor”.Acest instrument ofera o paleta larga de provocari pentru oricine doreste sa ajunga la cea mai intalta performanta interpretativa.Este si un instrument-minune pentru ca are un sunet inconfundabil,cald,luminos si dulce,iar maestrii viorii au demonstrat ca acest instrument are posibilitati de a scoate diverse sunete necesare exprimarii diverselor emotii muzicale.

Clasa de Muzică de divertisment aduce în atenția elevilor diferite genuri muzicale, plecând de la muzica ușoară, pop, jazz, rock etc până la folclorul comercial actual. În acesta clasă se predă canto și orgă iar elevii vor deprinde tehnici muzicale adaptate genurilor menționate.