Profesor: Romeo Luchian
Tel: 0744303637

Cântecul popular românesc – zămislit chiar de însuși poporul care-și afirmă identitatea este unul dintre pilonii de bază ale culturii , identității și autenticității naționale. Cântecul apare în conștiința pruncului în același timp cu zâmbetul și vocea mamei, este absorbit împreună cu laptele matern, de aceea cântecul popular este și va rămâne una dintre cărțile de vizită ale neamului nostru. În cadrul orelor de canto-popular abordez cu elevii Școlii de Arte un vast repertoriu artistic, cules din întreg spațiul romanesc. De o atenție mai deosebită se bucura însă piesele folclorice din zona Moldovei.

Ca și scop final, pregătesc artiști pentru colaborările cu orchestre de muzică populară profesioniste sau de amatori.

Acordeonul – un instrument care nu se laudă cu o istorie prea bogată, dar care, de la apariția sa, suportând  multiple modificări ,a ajuns astăzi să devină un instrument unic ca și sunet și abordare din punct de vedere al interpretării. Acest instrument a împrumutat anumite elemente de la alte instrumente, de exemplu tastatura și burduful, totuși, este un instrument integru care și-a croit un loc sigur pe tot mapamondul muzical. Se bucură de o popularitate sporită în rândurile interpreților de muzică populară și de divertisment.

Pentru mine, acordeonul nu este doar o pasiune, ci un sistem de gândire muzicală și de aceea îmi permit să abordez cu elevii de la Școala Populară de Arte multe genuri de muzică, de la clasică până la tangouri și valsuri, trecând numaidecât și prin zona folclorului românesc și celui internațional.

Profesor,

Romeo Luchian