Muzică uşoară & Jazz - Canto & Orgă
Brief info

„CARACTERUL UNUI OM POATE FI JUDECAT DUPĂ GUSTURILE MUZICALE” - PLATON

Există posibilitatea de a selecta din universul artei sonore tot ce e frumos, bun și valoros pentru formarea și definirea personalității tale.

Eu provin dintr-o familie de artiști. Am absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași la secția trombon, apoi Universitatea de Arte „George Enescu” la secția - Compoziții - JAZZ - MUZICĂ UȘOARĂ -

La 14 ani cântam la orgă electronică în restaurantul „Unirea” alături de instrumentiști cu mare experiență profesională dar și un caracter sănătos, ajutându-mi foarte mult în evoluție. Mulțumesc celor trecuți în neființă: ION BALUȚĂ ȘI COMANIȚĂ MAXIM.

După câțiva ani de ucenicie, împreună cu regretatul Constantin Ulinici, Andronic Stelian și Eugen Amarandei am format grupul „POP SET”- mai târziu „TRANSFER”- lărgindu-l mai apoi cu instrumentiști extraordinari de talentați: regretații Valeriu Pavel și Romeo Tabeică (fratele meu), Ion Leonte, Mimi Bogdan, Mihai Vasilescu, Ioan Baciu jr., Felix Șipot, Cornel Erdei. În această formulă am confirmat idei componistice și improvizatoricee deosebite, fiind pionierii jazz-rockului în România. În acest grup am cântat la trombon și mulțumesc domnului Nelu Farcaș pe care îl consider unul dintre cei mai rafinați tromboniști, pentru dezvăluirea multor secrete ale trombonului în jazz.

După destrămarea grupului „TRANSFER”, am înființat mai multe formații, printre care și Big Band, având multe spectacole, imprimări și numeroase premii. După 1990 am avut contracte în Europa până în 1996. Între anii 1996-1999 am fost profesor de muzică ușoară-jazz, la Palatul Copiilor, obținând încă din primul an cu formația Mini Big Band trofeul „Ursulețul de aur” la Baia Mare. La secția canto am câștigat multe premii, cu soliști și meldodii la prima audiție, premii pentru compoziții și aranjamente muzicale.

Din anul 2000 până în 2010 am avut iarăși o perioadă de contracte în mai multe țări și pe vase de croazieră, având o deosebită apreciere profesională (keyboard). Începând cu anul 2011 sunt profesor la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași la secția CANTO - ORGĂ - MUZICĂ UȘOARĂ - JAZZ. În decembrie 2011 am realizat concertul „Blues pentru Iași” la un nivel deosebit, reorchestrând o mare parte din piesele regretatului Titel Popovici.

Între anii 2011-2013 am avut 12 concerte cu elevii clasei mele și recitaluri, emisiuni radio, tv, etc... Împreună cu Nicolae Păduraru (tobe) și Silviu Labeș (chitară-voce) am alcătuit o formație de muzică ambientală, ușoară și jazz. Beneficiind de sprijinul acordat de domnul director Traian Mocanu, ne putem completa formația cu alți instrumentiști din afara școlii. Suntem capabili de a susține concerte de mare ținută.

Frecventând această școală vă puteți forma și îmbunătăți caracterul. Puteți studia pian, tot ce înseamnă clape, voce, teorie și solfegii, chitară bass, compoziție, aranjamente muzicale. Aici vă puteți găsi colegi pentru înființarea unui grup vocal sau instrumental. Totul este posibil și datorită celor din personalul școlii: Director: Vlad Baba, Șef serviciu artistic: Andreea-Elena Popovici.

Vă aștept să ne cunoaștem și să lucrăm împreună!

Cu drag,

Profesor Maricel Maxim

Contact:
Tel. 0726.07109