Sculptură

Prezentare generala Clasa de Sculptura

Cei care urmeaza cursurile Scolii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iasi obtin o diploma de calificare,care este recunoscuta in tara cat si in strainatate. Durata cursului este de 3 ani.Pentru mai multe informatii accesati: http://scoaladearteiasi.ro/?page_id=287. Din dorita de a veni in intampinarea nevoiei romanului de a se simti mai aproape de Dumnezeu si de a avea un locas de cult,am incercat sa duc mai departe traditia familiei mele si anume de a sculpta lemnul cu respect si daruire, transformandu-l in arta adevarata, oferind mobilier bisericesc si obiecte de cult ce respecta intocmai cerintele si nevoile credinciosilor.     

 

Articole

"Sculptura in Lemn realizata de un Mester Popular este poate cea mai autentica modalitate de a exprima trairile unui suflet, nu intr-o piatra fara suflet ci intr-un lemn, care este o materie vie, pana la vremea taierii."

Copiii obtin rezultate de exceptie la cursurile de arta. Apogeul excelentei in educatie alaturi de un maestru sunt rezultatele de exceptie. Este acel moment cand intre maestru si elev se creeaza conexiunea prin care mintile, sufletele si, in timp, cunoasterea si dexteritatea devin una.

Modelajul în sculptură oferă cunoştinţe de construcţie şi operare cu elemente specifice modelajului, în scopul transpunerii din plan ideatic în lucrare de artă sculpturală. Acestea vor  integra în conţinut atât forma tridimensională cât şi valoarea ei estetică.

"Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este să te pui în starea de a le face."

Constantin Brâncuşi

  Unul dintre domeniile de activitate la Clasa de Sculptura reprezinta realizarea de busturi, statui, efigii. . personalizate, steme, placi inscriptionate si basoreliefuri.