Chitară

La cursul de chitara aveti posibilitatea de a invata: chitara clasica, chitara electrica, chitara acustica si chitara bas dupa notatia muzicala, tabulaturi, acorduri si ritmuri cu degetele sau cu pana.

Vom lucra dupa metode de chitara clasica, metode de chitara electrica, metode de chitara bass, acorduri, tabulaturi si partituri realizate de subsemnatul.

Primul an de curs este dedicat lucrului dupa metoda de chitara clasica cu note si notiuni muzicale, intoducerea in lumea muzicii, teoria muzicii, cunoasterea instrumentului si a familiei chitarelor, digitatia, prezentarea accesoriilor si materialelor necesare cursului.

Anul doi de curs incepe cu acorduri, ritmuri, ciupituri pe acorduri, lucrul cu pana, introducerea chitarei acustice, electrice si bas, piese clasice si moderne, lucrul dupa metode cu game majore, minore, arpegii si moduri.

Anul trei este dedicat tehnicii, exercitiilor variate de virtuozitate, gamelor, modurilor, arpegiilor, ritmurilor mai complexe si lucrului la piese clasice si moderne avansate.

Pe perioada cursului vor avea loc intalniri cu chitaristii, auditii, prezentari si recitaluri.  

Articole

Imagini de la Concursul "Pe aripile sunetului de chitara". Martie 2019 (foto prof Silviu Labis)

Pe 18 aprilie, la orele 20.50 p.m. (S.U.A.) profesorul Mihai Babii a suflat ca un oboist încă în putere ultima suflare printr-un zîmbet. Pe 3 noiembrie anul acesta ar fi împlinit 80 de ani. A plecat cu un bagaj foarte mare dincolo, bagaj pe care încă putea să ni-l dăruiască nouă, așa cum spunea Mircea Olariu, unul dintre ucenicii lui.